“Change the Game.” AI och Coaching - Förändrar Spelet.

“Change the Game.” AI och Coaching - Förändrar Spelet.

Idag tittar vi närmare på hur AI och coacher kan bidra till dina medarbetares Hälsa och Välmående. 

 

Att coacha är att lösa upp en persons potential för att maximera deras egen prestation. Det handlar om att coacha dem att få lärdomar istället för att undervisa dem.

- Timothy Gallwey, Författare till 'Tennisens Inre Spel'

 

Gör det du är bra på

AI:s förmåga att efterlikna mänsklig problemlösning tillsammans med dess tillgänglighet dygnet runt har gjort AI-drivna verktyg till ett allt populärare val.

Hos oss på Holistal har vi en kombination av AI verktyg och coacher som erbjuder en personlig vägledning och stöd inom hälsa till dina medarbetare. Vi coachar användare att planera sina träningsrutiner, förbättra kostvanor, sätta mål inom sex områden och vi har mikrovanor som verktyg. Vårt verktyg övervakar biometriska data och ger råd på frågor om hälsa. 

 

Tillsammans med vår tech lösning kan vi snabbt analysera användardata och beteende och generera rekommendationer som är anpassade efter användarens behov.

 

AI verktyg enbart erbjuder många fördelar som bekvämlighet, prisvärdhet, tillgänglighet och skalbarhet. Men den mänskliga faktorn saknas och där integritet, empati och engagemang saknas. 

 

AI i kombination med riktiga coacher 

Men hur står sig AI-drivna verktyg jämfört med en kombination av AI och personlig coaching?

 

Sridhar Narayanan, professor i marknadsföring vid Stanford Graduate School of Business, analyserade data från över 65 000 kunder som använder HealthifyMe, som erbjuder viktminskningsplaner.

 

Appen erbjuder två typer av planer. Först, vägleds av enbart AI och en andra som kombinerar mänskliga tränare med AI.

 

Bättre Tillsammans

Gruppen med AI i kombination hade betydligt bättre resultat.

Kunder med kombinerade AI + coacher förlorade 74 % mer vikt än de som enbart hade AI-verktyg. 

 

Personer som använde enbart AI-verktyg förlorade ungefär 1,5 % av sin ursprungsvikt, jämfört med 2,7 % för de med AI-kombination.

Användare med coachning satte också högre mål och följde sin hälsa mer konsekvent.

 

Anledningarna är inte helt tydliga, men det finns indikationer på att människor känner sig mer ansvariga när de svarar inför en levande person. Det kräver mer ansträngning att avboka en tid jämfört med att ignorera en AI-genererad påminnelse.

 

Konsekvenserna

Att kombinera AI och coaching kan erbjuda effektivare och mer engagerande lösningar än att använda enbart AI verktyg. 

Teknologi har potentialen att göra hälsa mer tillgänglig för många, men den mänskliga kontakten tillför ett betydande värde som teknologi inte kan ge.

Med teknikens möjligheter kommer empatiska coacher att kunna ta individers hälsa till nya höjder.

 

Utveckling av Styrkor

AI i kombo med coachning kan integrera högre grader av ansvar, snabbhet och skalbarhet. Det är mer effektivt och tillgängligt när du behöver dem.

 

Förbättrad Anpassning

Styrkan i Coachning är att kunna anpassa data, förstå mänskliga beteenden, fånga upp behov och preferenser. Vår AI kan analysera data och generera rekommendationer medans våra coacher kan använda expertis och intuition för att ge ytterligare insikter och djup relevans.

 

Optimering och Integration

Vår AI kan erbjuda kvantitativa beräkningar och konsekvents och objektivt stöd medan våra coacher fokuserar på ledarskap, motivation, empati och förtroende.

 

Bättre Engagemang

AI-verktyg är alltid redo att ge feedback och påminnelser som kan hjälpa din medarbetare att hålla sig på rätt spår med sina mål och ge svar på frågor om livsstil.

 

Våra coacher ger emotionellt stöd, ansvar, uppmuntran och hjälper medarbetare att övervinna utmaningar genom stöd och uppmuntran att fira framgång.

 

Tveka inte att diskutera mer med oss på Holistal och vår tjänst. För att läsa artikeln från Stanford Business:

https://www.gsb.stanford.edu/insights/ai-can-coach-you-lose-weight-human-touch-still-helps

#AIochCoaching #mikrovanor  #healthifyme #Coaching

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.