Holistal fått ett starkt tillskott av Patrick Rapp som coach

Holistal fått ett starkt tillskott av Patrick Rapp som coach

"Ditt träningsprogram måste fungera för dig", säger Patrick Rapp.

Och han borde veta, han har inte bara en examen i idrottsvetenskap utan har rankats som en av världens 10 bästa personliga tränare och nominerad till Årets personliga tränare i Sverige sex år i rad.

"När du börjar en träningsresa börjar du något som du borde vilja göra resten av ditt liv.

"Om det tar mig sex månader att coacha dig att få det på plats men du kan hålla fast vid det, är det bättre än någon intensiv snabb lösning som du ger upp om några veckor."

"Allt bygger på vanor, vanor och vanor ... det är vad träning handlar om och det är därför en app som Holistal kan vara till hjälp.

"Genom att skapa en plattform för att sätta MicroHabits och rutiner på plats skapar du möjliga steg. Framgång leder till framgång.”

Men ibland vet inte folk var de ska börja för att bli hälsosamma. Det finns så många program och system att det kan verka överväldigande.

"Vi på Holistal vill driva på förtroendet och utbilda människor om hur lite de behöver göra för att börja", säger Patrick.

"När du prioriterar träning bygger du fart. Men om du blir ”nockad” i början och tror att du måste spy vid varje pass, kommer det inte att fungera. Du behöver en hållbar träningsplan.

"Många tror att de måste träna som en elitidrottare för att vara frisk, men det håller inte. Det du verkligen behöver är cirka 150 minuters aerobic träning per vecka och ett träningspass för styrka för att få din grundläggande kondition på plats.

När träningsvanan väl är etablerad kan du skapa mål och sedan rikta din träning mot att uppnå det du vill.

"För en person kan det helt enkelt vara att röra sig på ett hälsosamt sätt, vilket ökar deras totala styrka och livskvalitet. En annan person kan vara på väg mot OS. De kommer att ha helt andra träningsplaner.”

Patrick borde veta, han har hjälpt över 30 idrottare att tävla i svenska och europeiska mästerskap samt OS.

"Oavsett vem jag jobbar med, tänker jag på övergripande kondition under en period. Mitt mål är att hjälpa människor att göra små förändringar som leder till bättre hälsa och välbefinnande ... oavsett nivå.

Intervju gjord av Gary Fabbri

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.